espressocafe.ro

luni, 30 mai 2016

Burse pentru studenti

Perioada studentiei ramane pentru cei mai multi o amintire atat de placuta, incat ar repeta oricand experienta. Atat de multe si de variate cunostinte acumulate, prietenii legate unoeri pe viata, distractie cum numai in caminele studentasti poate exista... Cunosc o tanara bloggerita care este si studenta. A intrat la fara taxa, insa parintii cu greu reusesc sa o ajute din cauza ca nu au o situatie financiara foarte buna. Draga de ea scrie advertoriale pe blog pentru a-si putea asigura traiul de zi cu zi si uneori cate o rochita, un pantofior, un parfum. Cu toate astea, a salvat si un sufletel de pe strada, i-a oferit adapost si incearca sa il hraneasca bine in fiecare zi. Un motanel de care s-a atasat si pentru care ar face orice. Nu pot decat sa o apreciez pentru vointa ei, pentru bunatate si mai ales pentru faptul ca nu se da batuta si continua sa invete, desi are zile cand ii plang matele de foame. Situatia ei imi aminteste de copiii unei prietene, ambii studenti in urma cu vreo zece ani.

Baiatul intrase la fara taxa si chiar a beneficiat de niste burse pentru studenti, in vreme ce fata a intrat la cu taxa si aproape ca a bagat familia in faliment. Parintii ei tocmai facusera un imprumut bancar pentru a-si instala in casa o centrala termica, iar mama ei se imbonavise si traia din salariul nu foarte mare al sotului. Vreme de cativa ani s-au chinuit toti patru cu probleme de tot felul, dar intr-un final copiii au terminat facultatea si si-au gasit joburi bune, care le permit sa traiasca bine si sa isi ajute parintii. Tin minte ca baiatul, minte de-a dreptul stralucita, se descurca destul de bine datorita faptului ca se implica in diverse proiecte, isi ajuta colegii mai putin inzestrati. Devenise in caminul studentesc un soi de profesor iubit de toata lumea. Fata, in schimb, avea o fire mai inchisa. Rar intra cu cineva in vorba. Invata mult pentru a-si multumi parintii si pentru a le dovedi ca merita sa investeasca in studiile ei. Nu pot decat sa apreciez astfel de tineri si tare imi place sa vorbesc despre ei, sa le fie exemplu si celor care abia acum se pregatesc sa isi aleaga drumul in viata, sa mearga la facultate. 

Lor vreau sa le spun ca exista un site, univstud.ro, de unde pot lua diverse informatii privitoare la universitati din tara noastra, la burse pentru studenti, la diverse evenimente si in general la tot ceea ce tine de studentie. 
"Cum te ajutăm noi


01. Opțiuni educaționale

UnivStud te ajută să identifici opțiunile educaționale pe care sistemul de învățământ românesc, dar și din străinătate ți le oferă.

02. Informații complete

UnivStud iți oferă informații gratuite privind oportunitățile de studiu, procesul de aplicare la facultățile care te interesează, procesul de admitere, dar și costurile studiilor.

03. Compară și alege

Pe UnivStud.ro ai posibilitatea de a compara universitățile care prezintă interes în funcție de criteriile care sunt importante pentru tine.

04. Știri educaționale

UnivStud te informează în fiecare zi oferindu-ti știri legate de workshop-uri, evenimente la care poți participa, oportunități de dezvoltare personală, dar și profesională."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu