espressocafe.ro

luni, 21 martie 2016

O gama diversificata de triciclete

Sfaturi pentru parinti: cum sa alegi tricicleta

            O jucarie foarte agreata pentru copii, cu care parintii pot sa le aduca un plus de bucurie in timpul iesirilor in parc, este tricicleta. Odata ce copilul a ajuns la varsta potrivita, parintii isi ridica problema alegerii unei triciclete, insa de cele mai multe ori aceasta misiune poate fi o adevarata provocare.
            Ai de ales dintr-o gama diversificata de triciclete, exista pe piata producatori numerosi si modele care de care mai atragatorare, astfel ca te vezi pus intr-o dilema: cum sa faci alegerea potrivita?
            Exista cateva criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi o tricicleta pentru copilul tau. In parte sunt formulate de specialisti, dar cu cele enumerate in continuare va putea rezona orice parinte.
1.      Siguranta
Este cu siguranta primul criteriu de care vei tine cont cand cumperi orice pentru copil, inclusiv o tricicleta. La un patut pentru copii tii cont de acelasi lucru, la carucior la fel, de asemenea la premergator sau chiar si la orice jucarii ii cumperi.
Elementele de siguranta la care trebuie sa fii atent la cumpararea unei triciclete sunt in principal manerul de control parental si materialul din care este realizata. Manerul de control parental te va ajuta sa ghidezi directia atunci cand cel mic se plictiseste de pedalat sau pur si simplu nu poate sa faca fata, iar materialul din care tricicleta este fabricata va oferi stabilitatea dorita.
Stim ca cei mici sunt neastamparati cand se joaca - aceasta regula se aplica in special cand merg pe tricicleta sau bicicleta. In cazul tricicletei, de preferat ar fi sa cumperi una cu cadru metalic - ofera o stabilitate mult mai buna si un risc mult mai mic de rasturnare.

2.      Durabilitate
Si acesta este un element care tine tot de materialul de fabricatie, la fel ca si plusul de siguranta. Desi multi prefera plasticul, pentru ca este mult mai usor de depozitat si transportat, o tricicleta cu cadru metalic este mult mai rezistenta.
Pe langa faptul ca va putea fi utilizata o perioada mai indelungata, o tricicleta cu cadru metalic te scuteste si de cheltuieli suplimentare, stricandu-se mult mai rar decat una din plastic, care se poate sparge sau indoi iremediabil foarte repede.
3.      Marime
Aici trebuie sa fii atent din doua puncte de vedere: marimea potrivita aduce un plus de confort, iar aceeasi marime mentine copilul in siguranta: o tricicleta care e prea mare sau prea mica pentru el poate duce la accidentari mai dese.
Majoritatea parintilor aleg insa o cale de mijloc: triciclete de marimi universale, cu scaune si inaltimi reglabile. Pot fi folosite pentru mai multe sezoane, aducand si economii la bugetul familial.
4.      Design, stil si pret
Abia dupa ce ai tinut cont de siguranta, durabilitate si marime, vei alege modelul de tricicleta in functie de bugetul pe care il ai disponibil si de design. Dotarile, accesoriile si coloristica sunt importante la randul lor, insa pe primul loc trebuie sa se afle siguranta.
O alegere tot mai frecventa este pentru tricicletele care se pot transfoma ulterior in biciclete - e vorba despre acele triciclete multifunctionale, adaptabile, care permit celor mici, atunci cand sunt pregatiti, trecerea de la 3 roti la 2.

Tinand cont de toate aceste criterii, dar punand accentul in primul rand pe siguranta si confort, vei reusi sa alegi tricicleta potrivita pentru copilul tau.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu