espressocafe.ro

joi, 18 februarie 2016

Nu stii ce inseamna SEO? Afla pe scurt tot ceea ce trebuie sa stii despre asta!


Ce este SEO?

Multe persoane se intreaba ce este SEO. Poate ca si tu inca te intrebi ce este si la ce foloseste acest termen, ce descrie el si care este scopul SEO in ziua de azi? Definitia SEO este folosita pentru a se atrage cat mai multi vizitatori pe un blog sau pe un site. Asadar, ce este SEO, explicat concis si limpede pe intelesul tuturor?
Atentie toata lumea!
SEO consta in literele "SE" care provin de la "Search Engine" in engleza, adica "motor de cautare" in romana, in timp ce "O" vine de la "optimization" in engleza sau "optimizare" in limba romana. De cele mai multe ori vei descoperi acest termen sub prescurtarea de SEO, pentru a fi cat mai scurt si usor de amplasat intr-un text.
Mai intai de toate, vei vedea ce inseamna un "motor de cautare". Dupa cum ai auzit deja, exista mai multe asemenea instrumente cum ar fi Google, Yahoo, YouTube si Bing.
Insa, cel mai utilizat asemenea motor de cautare este Google, fara doar si poate. Scopul unui motor de cautare, in general, este de a furniza raspunsuri sau rezultate la cautarile si interogarile introduse in bara de cautare. Exista mai multi factori in spatele optimizarii SEO. Insa, 6 dintre acestia sunt cat se poate de importanti si conteaza foarte mult in succesul unui blog:


 
Sursa: yoda.ro
1. Analiza de cuvinte cheie
2. Tehnici on-page SEO
3. Tehnici off-page SEO
4. Backlink-uri de calitate superioara
5. Structura si mod de navigare pe pagina - simple si user friendly
6. Optimizarea de imagini
Intelegerea proceselor de SEO
Ca sa faci SEO, trebuie sa intelegi optimizarea aceasta si de asemenea si diverse servicii SEO care pot ajuta orice site sau blog. Optimizarea Motoarelor de Cautare este procesul de imbunatatire continua a unui site web sau a unui blog pentru a se obtine un clasament mai bun in paginile rezultatelor din motoarele de cautare (SERP). SEO include diferite tipuri de tehnici, strategii si metode pe care le poti folosi pentru a spori calitatea site-ului tau si pentru a creste rapid numarul de vizitatori de pe acesta.


   
Sursa: multiversemediagroup.com
Trebuie sa faci in asa fel incat sa educi Google, dar si pe celelelate motoare de cautare, sa citeasca si sa inteleaga continuturile de pe blog si sa duca la cresterea in primele pagini in rezultatele de cautare dupa anumite cuvinte cheie.
Cum functioneaza SEO si motoarele de cautare?
Exista mai multe considerente care determina pozitia unui site sau a unui blog in SERP, insa cel mai important aspect este relevanta - daca al tau continut de pe site este de real ajutor. Google si alte motoare de cautare vor sa ofere rezultate care sunt foarte relevante si de folos pentru utilizatorii lor. Acesti cativa factori poate ca sunt putini, dar au un rol foarte important in SEO:

- Relevanta: Ceea ce poate duce o persoana pe site-ul tau este importanta continutului paginilor pentru acesta.

- Autoritate: Daca ai autoritate ca blog sau ca site, atunci vei deveni de incredere si lumea va putea apela la tine. Aici te ajuta foarte mult backlink-urile de la alte site-uri in domeniu.

- Locatia: Locul in care te afli te ajuta sau nu sa obtii cumparatori sau oameni interesati de ceea ce ai de oferit. In fiecare an, motoarele de cautare fac o multime de schimbari pentru a-si actualiza algoritmii astfel incat sa asigure rezultate de cautare mult mai relevante. Unele schimbari majore pot afecta traficul de pe site sau de pe blog.

   

Sursa: analystconsult.com
De ce sunt cuvintele cheie importante pentru SEO?
Cuvintele cheie sunt foarte importante pentru tehnicile si strategiile de SEO. De ce?

1. Mai intai de toate, trebuie sa te gandesti la potentialii tai vizitatori. Ce tip de cautare au efectuat si ce anume cauta acestia?

2. Nu poti optimiza continutul postarilor sau articolelor tale pentru sute de termeni diferiti, ci doar pentru una sau doua cuvinte.

3. Acesta este motivul pentru care trebuie sa fii foarte concis atunci cand te apuci de optimizarea SEO pentru continutul site-ului sau blogului tau. Este la fel ca in cazul unui serviciu de creare site web. Daca spui exact ceea ce iti doresti de la o firma de creare de site-uri, atunci vei obtine ceea ce ai sperat.
O mica concluzie

   

Sursa: henryisaacs.net
Sper ca in urma a ceea ce tocmai ti-am prezentat mai sus, ai inteles cat de cat termeni ca SEO, SERP si cuvinte cheie. Ceea ce implica de fapt SEO este calitatea continutului, optimizarea SEO onsite, dar si procesele de on-page si off-page. Cum cred si sustin in continuare - "Contentul este rege", asa trebuie sa iti extinzi continutul si sa asiguri cititorilor si vizitatorilor tai text proaspat, unic si de folos de fiecare data.

De asemenea, nu trebuie sa iti faci sperante cum ca vei ocupa numarul 1 in SERP pentru ca exista multi alti factori ce determina rezultatele din motoarele de cautare, dar daca vei alege metode de optimizare pozitive ca "White Hat SEO", atunci este posibil sa obtii un loc in top. Nu vei vedea rezultate ce vor aparea cu viteza luminii; pot sa treaca saptamani bune si luni, insa oricum calitatea continutului va ramane avantajoasa pentru site-ul sau blogul tau si iti va asigura treptat succesul.

Blogger: Oana M. Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu