espressocafe.ro

marți, 29 decembrie 2015

Suport online in gasirea unui loc de munca

Legenda spune ca proprietara acestui blog a plecat cu ceva treburi spre orasul Iasi in urma cu vreo cateva luni. Din geanta nu lipsea aparatul foto cu care spera sa surprinda instantanee interesante. Adevarul este ca trecusera multi ani de cand nu mai vizitase aceasta zona a tarii si nu stia exact la ce sa se astepte. Pe de o parte se gandea ca e vorba despre un oras mare, iar pe de alta parte avea teama ca, fiind vorba despre o zona a tarii defavorizata, ar putea avea surpriza de a gasi prea multi oameni fara locuri de munca si fara prea multe sperante. Ei bine, ceea ce a vazut la Iasi a impresionat-o intr-un mod placut. Oamenii pareau veseli, ritmul vietii era alert, orasul viu, in plina dezvoltare. A exclamat incantata: se pare ca inca exista sperante, atata timp cat se gasesc din plin locuri de munca in Iasi.


E drept, de cand toata lumea are acces la internet, lucrurile sunt mai usoare, caci oricine poate accesa usor site-ul Aptjob.ro si de acolo totul devine floare la ureche. AptJob sustine orice candidat in gasirea locului de munca ideal, cel care se potriveste cel mai bine nevoilor si pregatirii profesionale pe care omul o are. Specialistii de la aptjob.ro ofera tuturor suport online, video cv, dar si articole din care sa poata intelege mai bine fenomenul si sa poata opta in functie de multitudinea de factori ce pot influenta anumite actiuni. Adevarul este ca eu am fost la Iasi la inceputul toamnei, atunci cand totul pare cald si bun. Ma intreb daca acum, in prag de sarbatori, oamenii isi pot gasi la fel de usor un loc de munca, daca exista la fel de multe posturi disponibile pentru cei care sunt in cautarea unui job potrivit. Eu intreb, si tot eu raspund. 


Cred ca atata timp cat exista site-uri precum aptjob.ro, care sa se implice activ in acest domeniu si care sa le fie alaturi oamenilor, lucrurile nu pot merge decat inspre bine, spre tot mai bine. Toti cei care au facut o scoala si care acum isi doresc sa profeseze conform pregatirii lor, cred ca au o sansa reala. Locuri de munca inca exista in tara noastra, fie ca ne uitam spre Iasi, Ploiesti, Caracal sau Bucuresti. Trebuie doar sa le cautam in locul potrivit, sa stim exact ce ne dorim si sa ne pregatim temeinic pentru a fi apti a le ocupa. Din acest motiv insist in discutiile cu cei tineri pe tema scolii, caci un om fara scoala, fara pregatire, nu poate avea niciodata sansele pe care le are un om care a invatat, care si-a dorit sa realizeze ceva in viata si care a luptat din toate puterile pentru ca acest lucru sa devina posibil. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu