espressocafe.ro

luni, 7 decembrie 2015

Povestea unei dansatoare

Crescuta intr-un oras de provincie, venita in vacante de pe dealurile masoase ale Munteniei, fetita visase dintotdeauna sa poata dansa asa cum numai dansatorii profesionisti stiu sa danseze. Urmarea cat era ziua de lunga dansul norilor de pe cer, in speranta ca ii vor trimite picaturi de ploaie in care sa fie ascunse ravase cu secretul dansului stiut de ei. O fascina plutirea lor pe aripi de vant. Norii taceau, negri de suparare. A incercat fetita sa ia lectii de dans de la florile din gradina. Toate se leganau cu o eleganta demna de invidiat. Florilor, frumoaselor, ma puteti invata si pe mine sa dansez asa cum faceti voi? se ruga fetita de ele. Nici un raspuns, in afara de parfumul dulce al trandafirilor ce se raspandise prin gradina. A ridicat ochii iar spre cer. Deasupra ei dansau vrabiutele. Cantau si se zbenguiau pe ritmuri de cirip - cirip, intr-un balans sincron. Pasari libere, pasari ale cerului, voi m-ati putea invata sa dansez? le-a intrebat fetita plina de speranta. Pasarile au ciripit ceva, dar ea nu le-a inteles trilurile. Trista, s-a intors in casa bunicii.

Bunica, cine m-ar putea invata sa dansez la fel de frumos pe cat o fac norii, si florile, si pasarile cerului? Bunica i-a zambit cu blandete si i-a spus ca nici norii, nici florile si nici pasarile cerului nu ar putea dansa daca nu ar fi vantul. El, vantul, pune totul in miscare si le da celorlati talentul de a se misca pe ritmurile unei partituri nemaiintalnite de oameni. Fetita a asteptat sa se lumineze de ziua si a fugit iar in gradina. A asteptat sa apara vantul si l-a rugat frumos sa o invete sa danseze. Vantul i-a suierat pe la urechi si i-a spus ca el nu este profesor de dans, ca el nu ii poate ajuta pe oameni sa se bucure de miscarile pe care fetita credea ca le stiu doar norii, si florile, si pasarile cerului. Pentru ca un om sa invete sa danseze asa cum o fac norii de pe cer, ca o plutire lina, daca vrea sa invete sa danseze asa cum o fac florile in gradina, plecand modest pleoapele sau daca viseaza sa poata intinde bratele intr-o miscare eleganta, asa cum fac pasarile cerului, omul trebuie sa apeleze la www.jdvdance.ro.

Acolo, pe www.jdvdance.ro, omul va gasi profesori buni care sa il conduca pas cu pas, sa il invete cum sa se simta nor, si floare, si pasare in dans. Fetita l-a ascultat emotionata si mirata. Voia si ea sa mearga la acele cursuri de dans. De cum s-a terminat vacanta de vara si au venit parintii sa o ia acasa, fetita le-a vorbit despre visul ei de a deveni dansatoare. Parintii nu ii puteau refuza o asemenea dorinta, asa ca au ales sa isi duca fetita la cursuri. Aceasta este povestea micutei dansatoare. Eu am aflat-o la o serbare, atunci cand m-am mirat de felul in care colega nepotelului meu dansa. 

"La cursurile de dans sportiv pentru copii vom insufla celor mici pasiunea pentru dans, ajutandu-i sa descopere energicele ritmuri latino-americane si elegantele stiluri standard.
La cursurile de dans pentru copii, cei mici vor invata sa asculte muzica, sa ii simta ritmul si sa isi coordoneze miscarile corpului. Iar dansul, prin natura sa, va contribui la dezvoltarea armonioasa a copiilor, ajutandu-i sa capete o tinuta eleganta, sa isi dezvolte latura creativa, stimulandu-le atat spiritul de competitie cat si dorinta de conlucrare."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu