espressocafe.ro

marți, 1 decembrie 2015

Parfumuri barbatesti

Fiecare floare isi are propriul ei parfum, insa doar nasurile foarte fine vor remarca acest lucru. Cei mai multi oameni isi imagineaza ca toate florile de iasomie miros la fel, ca toti trandafirii au acelasi parfum, ca fiecare floricica de liliac raspandeste acelasi parfum ca si suratele sale... Nimic mai fals. Este deja stiut faptul ca fiecare om isi alege unul din parfumuri barbatesti in functie de felul in care se potriveste cu parfumul natural al corpului sau. Acelasi lucru putem spune si despre flori. Fiecare dintre ele isi are propriile parfumuri, date nu doar de caracteristicile specifice respectivei flori, ci si de pamantul in care a crescut, de apa din care s-a hranit, de vigoarea cu care a fost inzestrata, de multe altele ce nu vor fi amintite aici... De curiozitate, va invit sa faceti un mic experiment. Luati un boboc de trandafir. Unul care abia acum isi deschide petalele spre lumina. Inhalati parfumul sau si incercati sa il retineti in memoria olfactiva. Apoi luati un trandafir ajuns la maturitate. Inhalati si parfumul sau. La final, mirositi un trandafir cu petalele aproape ofilite, un trandafir ce isi traieste ultima parte a vietii sale. Veti remarca faptul ca fiecare dintre aceste flori miroase altfel. Asa se intampla si cu parfumurile oamenilor, fie ei barbati sau femei. 

Fiecare organism miroase altfel. Nu va voi pune sa inhalati parfumurile naturale ale nimanui. Dar puteti face un experiment asemanator pe propriul corp. Alegeti, de exemplu, dintre niste parfumuri barbatesti, pe cel care va place mai mult. Nu va faceti griji. Nasul vostru stie mai bine care dintre ele se potriveste corpului vostru. Incercati sa folositi parfumul pe corpul proaspat spalat. Va mirosi intr-un anumit fel. Incercati sa il folositi si fara sa va spalati. Este ca miroase cu totul altfel? Folositi acel parfum barbatesc dimineata, la pranz si apoi seara. Remarcati cu usurinta ca pare sa miroasa altfel de fiecare data. In acelasi timp, datorita felului in care sunt concepute parfumurile de pe piata, exista in raspandirea aromelor trei note distinctive. In prima jumatate de ora de la pulverizarea parfumului se simt niste arome (asa numita nota de varf), apoi se raspandesc aromele notei de mijloc (ele persista putin mai mult), ca la final sa ramana aromele notelor de baza, cele care sunt cu adevarat puternice, insinuante, dominante. Vedeti in cate feluri poate mirosi un barbat, o femeie sau o floare? Trebuie doar sa lasam nasul sa adulmece, mintea sa se deschida, parfumul sa isi implineasca rostul pentru care a venit pe pamant. 

Iata ca inchei acest articol parfumat cu un citat din mine. Modesta, nu-i asa? :)))

"El. A existat in viata mea un el ce m-a format, un el care m-a ajutat sa ma descopar, sa fiu mandra de femeia ce devenisem. Credeam ca a reusit sa imi alunge temerile, nesiguranta, timiditatea excesiva. Abia cand drumurile noastre au pornit in directii opuse, am inteles ca eram aceeasi mimoza sensibila la atingeri, ca doar parfumul puternic de mosc ce il invaluia imi dadea curaj."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu